måndag 12 december 2011

Isolerad

I fredags kom snån och det med besked! Det blåste och kom massor med sur tung blötsnö som slog fast på allt som fanns. Träden började sloka under tyngden!

Här syns telefontråden vit tjock och nedtyngd.

Och om man tittar noga på bilden här så ser man telefontråden försvinna ner i snön! Den skulle egentligen fortsätta till vår husknut. Det blev en fredagskväll utan internet, telefon och tv! Tur nog hade vi fått igen tv på lördag så jag fick se sporten men inte föränn idag kom telefon och internet tillbaka sedan mannen lagat det provisoriskt så nu är jag ute i etern igen!

12 kommentarer:

Mmatilda sa...

Tur att du kommit i kontakt med yttervärlden igen! Här har vi trådlös kommunikation på alla fronter, telefon, internet, tv. Men ska man ta sig själv nånstans så måste man vänta på plogning av vägen förstås, attans också.

Metta sa...

Tänk så snabbt man kan bli isolerad och vad beroende man är att allt fungerar. Skönt att det gick att ordna så snabbt, även om det är provisoriskt.
Måste erkänna att jag är glad varje dag som vi har snöfritt här i Norrköping. Minns med fasa alla snömassor vi hade här förra vintern. Då var det inte så kul att försöka skotta med en opererad handled.
Hoppas att du får en bra vecka och att det inte kommer mer snö.

Astrid sa...

Men, vilket oväder!
Här är det bara is på vägarna hemikring. Snorhalt. Men snön har försvunnit.
Skönt att du har en händig man i huset!

AnJa sa...

Ja, saker ska fungera i detta teknikens tidevarv. För övrigt är jag himla glad att vi äntligen fått vinter. Huppp var det jag som sa det????? ;-)

Mia sa...

Godt med en handyman som kan ordna. Jammen tung snö du fått som tar med sig ledningen. Det hände här en gång också men det är många, många år sen, långt innan jag var på nätet (tack och pris..)
Ha det fint :)

Hoffmans Design sa...

Jösses vad snö. hoppas ni kommer fram. Kram Hoffmansdesign

Rosenvante sa...

Usch för blötsnö.
Hoppas ni slipper mera av den varan.

Släke, ja vad är det, en sort (hårt) sjögräs kanske man ska kunna säga. Den är svart (brun) och täcker hela stränder. Hur jobbigt som helst när man ska bada och man måste gå metervis genom eländet. Förr i tiden åkte bönder o även andra och hämtade med vagn för att använda som gödsling. Min förra svärfar gjorde det fortfarande på 80-talet.

Pysselfarmor sa...

Men oj vad tung snön kan bli! Om vi tänker bort eländet den ställer till så tycker jag att landskapet blir vackert!

Jag tror inte bocken har lust att resa norrut till den här snön...den står så skönt på altan och myyyyyyyyyser ,-))

Lilli sa...

Ser att du också haft oväder, men med snö istället för regn.Så söta jättesmå mössor du stickat :) Och den blå sjalen med spetskanten superfin och vacker! En sådan skulle jag vilja göra.Ha det gott,

Cecilia sa...

Jobbigt, förstås, men åh, så vackert!

nattugglan sa...

vilket väder ni har haft! Nu idag har det kommit lite regn..men vi har nog snön kvar.+1,3...Nä nu skall jag krypa i sängs..vill bli så sent för mej..sitter o bläddrar på bloggar då gubben lagt sej.

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

Vad härligt med snö! I gråa Göteborg längtar jag faktiskt efter den nu!