torsdag 18 augusti 2011

Nånting har iallafall blivit klart!

Kanin var snäll som vanligt och ställde upp som modell, ytterligare fyra yemenvästar är klara för vidare transport till Uganda. Bilden är från igår, idag har det regnat hela dagen.
Sen en liten fråga, om man tvåändsstickar måste man ha z-tvinnat garn eller går det lika bra med vanligt garn?

8 kommentarer:

AnJa sa...

Alltså... har du en maskin som stickar Yemenvästar eller hur bär du dig åt???? Regn... Ja... Idag var planen att blir klara med vedhantering för att städa och fixa fakturering etc i morgon. Men det har ju vräkt ner HELA DAGEN. Så, städat har jag gjort idag. Nu ska jag sätta på regnställ och gå ut en stund. Ha en fin helg :-)

Margita sa...

Jag använder aldrig z-tvinnat vid 2-ändstickning. Min kursledare var mycket rutinerad och hon använde det inte heller.

Cecilia sa...

Mitt enda försök att tvåändssticka skedde med kabeltvinnat, det gick ju bra. Det har tydligen att göra med hur stickorna liksom rör sig och att men tvinnar upp garnet om det är tvinnat på "fel" håll, har jag hört...
De är söta dina västa, nästan så jag skulle vilja ha en själv men troligen bleve inte det fullt så fint i min storlek... :-D

Pysselfarmor sa...

Men oj vilken fart du verkar ha på stickorna!!! ;-)

Hmmm...Margitas svar till dig...kanske detta ger dig svar på några funderingar

http://dodergok.blogspot.com/2009/10/tvaandsstickning-vad-ar-det-och-vad-ska.html

Jag stickar tvåändsstickat i z-tvinnat, eller blandat en tråd z och en tråd s (plagget blir mjukare) eller någon enstaka gång i annat garn.
Jag ska ta upp den här frågan i höst när jag går kurs på HV.

Pysselfarmor sa...

Fel fel fel...
blev länken TILL mig i förra inlägget...föööööör snabb på tangenterna *fniss

Rosenvante sa...

Du är duktig med dina västar. Jag får erkänna att jag varit dålig på att göra nått till barnen denna gång, men jag har handlat i stället och satt in pengar, det borde väl gälla som hjälp också.
Jag har väldiga bloggproblem, ser inte sidor och nu när jag kommenterar är fältet bara 2 cm brett och sidan ser helt konstig ut. Hoppas det fungerar.

Mia sa...

Mina små försök ger svaret ja! Det kröllade/ tvinnade sig mindre, nästan inte trassel alls så det är nog lurt. Har du tänkt sticka tvåändstickning? Kanske har du redan börjat, jag har så lite datatid om sommaren, då är det trädgård.. blir nog mer nu utöver hösten, ser fram mot dina resultater, allt du gör blir så fint :)

Sunna sa...

du är ju hur effektiv som helst