lördag 27 augusti 2011

Mera svamp!


(OBS giftig svamp!)
Idag följde mannen med och ploka svamp. Klart bättre, han känner markerna ganska bra och har lite tips om vars man kan fara och sen hade han kaffe med sig.

När vi kom hem stekte vi svamp med bacon och vitlök som lades på rostat bröd. Mums! Hm..... börjar må lite konstigt....... Skojar bara, det är inte flugsvampen på bilden utan Karl-Johan. Vi hittade även ett kantarellställe så lite mer kantareller blev det och lite sandsopp. Nu blir det mer rensning fast jag vill ju sticka! Köpte Allers idag för mina korsord var slut och med följde en stickbilaga och där var så fina strumpor med flätor och jag har ju garn...... VILL STICKA NU!

8 kommentarer:

Mmatilda sa...

Jag har just ätit kantareller och Karl-Johan stekt med lök (ingen bacon för oss alltså) och rostat bröd. Jägarn hade skött rensning och andra förberedelser medan jag jobbade!

Mia sa...

Himmel och hav vad hungrig jag blir. Vilken helsmaskig macka du visar :)

Rosenvante sa...

Riktigt sugen på en kantarellmacka, men det får man väl inte uppleva flera gånger om man inte räknar en macka med trattisar snart då.
Men nu är det väl snart dags för en socka eller, du kan väl inte rensa svamp hela dagen heller. :)

AnJa sa...

Här har det blivit ganska gott med kantareller åxå men andra svampar vågar vi oss inte på att plocka ännu. Sista dygnen har det dock blivit mest rööööökning av allt mellan lax och skinka :-)

Astrid sa...

Kaffe är inte dumt i skogen. Smakar hundra gånger bättre där(och då är det gott annars också)
Låter väldigt gott med sån macka!

Tänk om man kunde skicka upp lite äpplen.
Säg till om du har vägarna förbi här neråt. Vi har mer än vi gör med och vi delar gärna med oss. (Utom till tjuvar förstås)

Maria sa...

Vad gott!! Jag älskar svamp!

Tack så mycket! Sip&Knit är en stickafterwork i Göteborg som arrangeras av Malin (Bland nystan och papper). Det ska bli jättekul att för en gång skull kunna vara med!

Pysselfarmor sa...

karl-johan är inte "fy skam"...sopp finns det massor av - gott!

den där flugsvampen ser god ut
;-) tänker dock inte testa för jag vill inte börja skela!

Sanna sa...

Så mumsigt, själv har vi inte varit ute en enda gång och letat svamp iår. Får nog ta oss i kragen.

Kram