onsdag 22 juni 2011

Årets utflykt!

Jag och en arbetskamrat gör varje sommar en utflykt någonstans i närheten där antingen ingen av oss eller en av oss aldrig har varit. I år var resmålet Norrbyskär, några öar lite söder om Umeå.
Jag har varit där flera gånger senast för sådär 15 år sedan. Ifjol premiäråkte jag X2000-tåg och i år har jag premiäråkt sightseeing-tåg! Det gick inte lika fort som X2000 och hade ingen bistrovagn men det var trevligt ändå! :)
Ute på öarna där byggdes det upp en stor sågverksindustri i början på 1900-talet och där bodde som mest 1300 personer på 1930-talet. Härframme sysn skolan och kyrkan. Det pågick skrapning och ommålning av byggnaderna.
Här är det tillhörande klocktornet. Idag är det bara turism och mycke lägerversamhet ute på öarna. Seglarläger,konfirmandläger m.m m.m. Det finns äventyrsbaner och många skolklasser åker dit på "lärakännavarandra-dagar.
Vi vandrade också runt där, det är som småmysigt. Längs vägen mot kyrkan står en hel radda sådan här hus. Det var arbetarbostäder på den tiden, numera sommarstugor. Vi hade lite otur med vädret, grått och blåste kallt. Det regnade enhel del när vi for hemifrån men ute på ön häll molnen sig ifrån att stänka ner oss. Men trevligt hade vi!

6 kommentarer:

Mmatilda sa...

Det är så fint där ute! Jag har varit där för... få se nu... tjugofem år sen! Då fanns det då inget sightseeingtåg.

Pysselfamror sa...

Visst är det skojsigt att upptäcka/se nya saker....

önskar dig en skön och härlig midsommar!

Margita sa...

Vilken härlig utflykt och en underbar miljö

Cecilia sa...

Fantastiskt ställe och fina bilder!

Lilli sa...

Härligt med en sådan utflykt! Vackra bilder också :)

Otaliga projekt sa...

Det såg jättehärligt ut trots vädret. x2000 är bra men på det andra tåget riskerar man inte att bli "tågsjuk".
En som vet...
Sarah