onsdag 29 september 2010

Mera nya stickningar!

Jag var ju på skördemarknad förra helgen och blev ju anfallen av två röda boucle-härvor som absolut skulle följa med mig hem, och vad gör man. Inte kunde jag lämna de små stackars härvorna där..... fram med stängselstolparna och börja sticka en likadan sjal som min gröna boucle-sjal.

Men jag fick en påpekan på syjuntan i söndags att minsann så är moderna stängselstolpar (till kohagar) tunnare än mina stickor 15! Har inte högre krav än att den ska va klar till jul.
Har fått lite frågor om att rycka Aya. Aya har en päls påminnande om en strävhårstax. Den består av två pälsar, en underull som är kort och mjuk sen en sträv päls utanpå som är vatten och smutsavvisande men den fäller hon inte av sig själv och den går inte att klippa så man får rycka bort den med jämna mellanrum när den börjar se grå och livlös ut. Om man inte rycker bort den gamla pälsen så dör den som och förlorar sin vatten och smutsavstötande effekt. Ska ta lite kort när jag kommit en bit.
Nu till Idol!

4 kommentarer:

Fiff sa...

Det blir väldigt fint när du stickar så glest med bouclé-garnet. Så skirt o fint.

Rosenvante sa...

Lurigt, jag trodde den var klar och när jag läste texten insåg jag ju att du höll på och backade upp och såg stickan. Jisses den är inte att leka med. Härligt julröd blir den ju.

AnJa sa...

Det där verkar vara min grej! Igår repade jag upp en påbörjad sjal i tunt garn igen... Det är INTE min grej att sticka sjalar med tunt garn och smala stickor!!

HandMade sa...

De ser så härliga ut dina bouclé-sjalar! Fluffigt och mysigt!