söndag 19 september 2010

Hantverksmässan

Igår var det Hantverksmässa i Skellefteå. Där fanns många utställare i Scrapbooking, ett par stycken med pärlor/smyckestillverkning, Silverlera, Luffarslöjd, Garn/stickning virkning m.m. Och sen annordnades det många workshops. Vi upptäckte raskt att de blev fulla på ett kick så första vändan hann vi inte med någonting och insåg att skulle vi kunna gå på den vi verkligen ville skulle vi inte hinna gå på nån före för att börja köa. Lite synd kändes det.
Men en workshop i Luffarslöjd var jag med på och det var den jag verkligen ville. Jag gjorde en krok som inte är något expertverk men mitt första försök! Nu törs jag nog ta fram min tänger och tråd och prova igen!
Sen råkade vi gå in i ett rum där det var paus mellan workshoparna och där inne var bla amigurumis. Eftersom jag är ganska händig på att virka och har virkat ett antal så var det inget av intresse för mig (trodde jag!) som ville lära mig nåt nytt. Men oj vilka amigurumisar hon hade! Jag blev alldeles tagen av dom. Har aldrig (i verkligheten) sett så fina amigurumis! Jag frågade om jag fick fota och det fick jag men jag lägger inga bilder här utan gå in på hennes hemsida och titta, den är på ryska men bilderna säger allt! Workshoparna gick ut på att väcka intresse och sen kunde man anmäla sig till kvällskurser i ämnet, tänk att få gå kurs med henne! Varför bor man inte i stan? :) Natalia som hon heter var väldigt rar och trevlig och visade mig garner och pratade men tyvärr började strax en workshop där i ett annat ämne så jag måste lämna rummet. Men det var ändå den stora behållningen från dagen!
Sammanfattning av dagen, vi hade jättetrevligt tillsammans jag och mina vänner, bla drack vi kaffe och åt dessa skapelser till, har aldrig fått en godbit på pinne förut! Den dåliga skärpan måste bero på kameran, inte är väl jag dålig på att fota? ;)

13 kommentarer:

Helena sa...

Vad bra att du är nöjd med mässan. Ska se på hennes hemsida med en gång.

BiZen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
BiZen sa...

Jag är riktigt avundsjuk, hantverksmässor är det bästa jag vet! //BiZen

Rosenvante sa...

Förstår att du blev helt hänförd av hennes grejer. Fattar inte hur man kan göra sådana grejer, så små fina detaljer och sådant liv i dem också.
Synd att det var så stressigt mellan allt men tur ni hann med en fika ändå och bakelse på pinne lät spännande, hur äter man den utan att få den i knät?

TokTova sa...

Den där luffarslöjdskroken tycker jag var jättefin! Var nöjd!

Hoffmans Design sa...

Jag älskar att gå på hantverksmässor Synd att den låg så långt bort.
Tack för hälsningen
kram

ÄNGLASTINA sa...

Kroken bev jättefin. Vilka figurer hon har gjort, helt underbara.

Livsnjutaren sa...

Härligt att du är nöjd. Kom gärna in hos mig på tävling om Chabby chic tavlan. Jag behöver lite PR.

Metta sa...

Tycker din krok blev jättefin för att vara ett första försök.
Vilka fantastiska amigurumis som finns på Natalias hemsida. Förstår att du blev helt hänförd.
Kaffe med godbit på pinne verkar vara en bra avkoppling på en stressig dag.

Livsnjutaren sa...

Tack snälla;)

AnJa sa...

Åh, jag blev alldeles förälskad i sköldpaddorna! Du verkar ju duktig på luffarslöjd! Ser roligt ut. Önskar att jag kommit iväg på mässan men jag är hopplös på att ta mig för.

Mia sa...

Duktigt, få till luffarslöjd är väl inte bara så enkelt som det ser ut, eller? Jag köpte lite ståltråd i somras men det blev ju bara rot av det hela. Nu ser jag fram mot dina alster :)

Handgjorda drömmar sa...

Åh vad det lät roligt med hantverksmässa!! Kul när man får prova på lite saker - den var ju kanonfin din krok :) Var inne o kikade på amigurumisarna ... de var ju helt otroliga!! Förstår att du var imponerad.
Roligt att ha dig med i min utlottning!
Kramar