torsdag 11 april 2013

Tvillingtröjorna

Ja dessa har blivit som ett evighetsprojekt. Upptäckte ju när jag var överst på första ärman att jag stickade st 4 år istället för 18 månader. Stickade andra ärmen klart och la projektet åt sidan, köpte nytt garn och mönster och såg noga efter att jag stickade 18 månader. Ganska fort började jag se att det såg stort ut så jag började jämföra. Då var nya tröjan bredare än den st 4 år! Då var det det där med att kolla stickfastheten..... Det gör ni väl alltid? Alltså hade jag stickat en tröja som var 18 månader på bredden och fyra år på höjden! Vad göra, jo riva upp till raglanhoptagningen och en bit till så den blir lagomt lång i både liv och ärmar och sticka rGlandelarna en gång till. Nu är jag inne på tröja nummer två och lagomt less!

7 kommentarer:

Mmatilda sa...

Men du, oavsett det där med storlekarna... mönstret är i alla fall snyggt så du får tänka att till slut blir tröjorna värda allt arbete o omarbete...

Cecilia sa...

Jag känner igen det där med att man nog borde kolla stickfasthet... Men som Mmatilda säger, de kommer ju bli SÅ fina, tröjorna!

AnJa sa...

Dom blir verkligen jättefina! Du har väldigt mycket mer tålamod än vad jag har. Ditt projekt hade varit förpassat långt in i en skrubb och borta från min teflonhjärna för länge sedan :-)

Sunna sa...

heja heja de kommer bli underbart fina

Pysselfarmor sa...

harkel harkel - ja jisses här går man=jag på stickningskurs på HV-skolan och lär sig läxorna att man SKA sticka provlapp. harkel harkel hmmmm näääää det gör jag inte, men inser nog att det måste jag göra!

Vilket tålamod du har ---- eller kanske är du jiddrans envis som jobbar vidare med detta.

De kommer att bli jättesnygga för mönstret är så fint.

Metta sa...

Visst är det trist när man måste göra om, men håller med övriga om att tröjorna blir jättefina, så det är nog värt besväret. Måste erkänna att jag oftast inte kollar stickfastheten, men man borde nog ...
Ha en bra helg!

heidi sa...

när man läser om det låter det lite roligt... men det brukar inte kännas så roligt:)

ja, det där med att mäta är det sisådär med i mitt fall. oftast litar jag på magkänslan istället när det gäller min stickning:)

strongt av dig att lägga undan den första, och sedan göra om så att det passar med den andra:)