tisdag 3 april 2012

Vårtecken?

Här är det ont om vårtecken. Det enda som tinat fram är infarten som nu bara är lera men igår snöade den över också! Bakslag har vi fått med kyla men det innebär att vi har skare! Vi gick en promenad över kalhyggen, åkrar och även inne i skogen och ingenstans trampa jag igenom! Strålande sol så det var så vitt att det bländade.

Mina, mannens och hundens spår, syns knappt i snön!

11 kommentarer:

Rosenvante sa...

Oj vilken skillnad mot oss. Vi har några vita korn som ligger på framsidan där solen aldrig kommer åt så här års, annars är det så grönt och fint här, och idag är det hur skönt som helst ute. Hoppas du får vårkänslor snart och kan få se gräsmattan grön o fin.

AnJa sa...

De som bor längre söderut borde ägna en stund varje dag åt att tänka på hur synd det är om oss så här års. Jag kan längta ihjäl mig efter värme.

Mmatilda sa...

Jag har också gått på skaren, det var helt fantastiskt! Som att promenera på asfalt, fast man går kors och tvärs genom skog och över hyggen!

Mmatilda sa...

För resten kan jag tyvärr inte komma på juntan den här veckan, tjänstgör på skärtorsdagsmässa på kvällen.

Pysselfarmor sa...

Ja det där med skaren upptäckte jag när jag skulle skotta fram eldplatsen framför huset. Jag brukar plumsa igenom i vanliga fall, men nu gick det så fint så fint att ta sig fram till trots mina hum hum kilon :-)

men du trots snö så tror jag nog du njuter av ljuset och just detta att gå på skaren. För söderut så är det varken detta ljus och ingen skare alls. Och vi har ett evinnerligt slask-blask-grått-skit där flera månader i vanliga fall. Och nu (och i fjol) när det då var snö ---- herrejisses vilket gnäll.
Här har det varit strålande sol hela dagen idag. Igår var det blandat - ja aprilväder helt enkelt. Om vi inte syns och hörs så ha en jiddrans härlig Påsk!

Metta sa...

Märker att jag varit dålig på att både läsa och kommentera bloggar. Får försöka gottgöra det nu.
Så ljuvligt det måste vara med de små barnbarnen och så fina de är i mormors tröjor. Förstår att det var svårt för dig att åka ifrån dem. Hoppas du får träffa dem snart igen!
Så mycket snö som du visar på dina bilder, har vi inte haft på hela vintern. Här har vi haft ett litet bakslag i temperaturen, som har visat flera minusgrader på nätterna, men i övrigt är ju våren på gång.
Tack för din uppmuntrande kommentar på min blogg! Det värmer. Kram

Cecilia sa...

jag ska inte gnälla på kylan här! Hoppas att våren tar bra fart nu hos er också!

humlamummlan sa...

Läser alltid i din blogg, du har inspirerat mig en hel del, men tyvärr är jag är inte alls så flitig att skriva i min. Även vi i skåne har fått ett bakskag på våren, men det har bara blivit kallare. Påskliljorna som är påväg att slå ut har bara stannat upp.
Så ljuvliga och fina tvilling barnbarn du fått, det måste kännas trist att avståndet är så stort.

Sunna sa...

vi hade en riktig köldchock här i morse, -10 gr, men som tur var ingen snö, ha en skön påsk

Mia sa...

Ja ligger det snö efter midsommar blir våren sen...när är också kallt men snön kommer visst inte förrän imorgon..

Norrstickan sa...

Ja ,visst är det härligt att kunna gå var som helst på skaren!

Glad Påsk!