lördag 3 mars 2012

En bra dag!

Jag var ute och jobbade extra förra helgen så idag är jag ledig istället! Känns mycke bra, strålande sol, skidåkning på tv hela dan, städade igår.......idag blir det en promenad i övrigt stickning och skidåkning!
Var till stan i fredags och hittade stickor på OBS som är korta! Perfekt när man stickar babykläder då behövs det inte mer och man stöter inte i allt runt omkring. Här ovan ligger de bredvid ett par vanliga stickningar. Tyvärr tänkte jag fel och satsade på 3:an medan min stickning är på 3,5 men jag fick ju prova några varv vid resårstickningen. Ska försöka få i 3,5or också!

Här hamnade bilden fel ledd men jag orkar inte trixa med den. Jag har gett upp om en pippitröja till, tappade alldeles sugen när garnet inte stämde och börja om på en tredje pippi-tröja, nej orkar inte ingen inspiration. Så det blir en pippitröja och en polkagriströja till pojkarna! Problemet är bara att mönstret är försvunnet, tur jag inte hunnit montera pippitröjan så det är lätt att räkna efter den.

Undrar om jag har fått troll i huset igen. Först det här garnnystanet sedan pippi-mönstret, har trollen tänkt sticka en pippi-tröja i det här garnet? Jag får inte ihop det!

Ha en fin dag i solen och framför tv:n!

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag har också köpt sådana där korta stickor, passar bra till dominorutorna.

Retligt när grejor försvinner. Jag tycker att det går i vågor. Just nu sitter nog tre gammeltroll och gläder sig åt att kunna läsa med mina tre försvunna läsglasögon på näsorna... Det kan man unna dem men att stjäla garn och beskrivningar är inte okej! :-)

Maritas Maskor sa...

Visst är det bra att ha lite olika sticksorter. De passar, som du säger, till olika saker. Mina stålstickor är perfekta till tvåändsstickning, men när man stickar vanliga strumpor eller vantar, så är de lite för glatta och glider lätt ur.
Jag tror att det blir alldeles perfekt med en polkagrisbrorsa till pippibrorsan! Det ser gulligt och piggt ut med de där röda ränderna :)
Hoppas att din garnnystan dyker upp så småningom. Man kan ju undra ibland vart allt tar vägen...
Ha en jätteskön söndag med stickning och skidor!

Rosenvante sa...

Härlig röd färg som piggar upp, men det var väl märligt att allt bara försvinner eller hur. Jag packade upp en barnstol i fredags och sparade plasten. Idag skulle jag packa ner den igen och kunde inte hitta den där plastpåsen för mitt liv. Då funderar man verligen om man är helt snurrig eller vad. Jag kom på det efter en väldigt lång stund, hade ju burit ut allt i vårt uterum så inte Arvid skulle komma åt påsen, men idag fanns det liksom ingen logik alls.
Hoppas du hittar dina grejer snart och att du får en fin dag i dag också.

nattugglan sa...

Bra med korta stickor.. de senaste sockstickorna som jag köpte va oxå korta.. bara 15 cm..men korta långstickor har jag inte sett här.. kanske de finns inni stan på nån affär.Det är nog förargligt då nått försvinner..men sen kan man hitta det ..om det som sagt inte är stulet.. av troll.. hihi Ha en bra dag.

Mmatilda sa...

Kanske du måste isolera huset bättre så de där trollen inte kommer in? De verkar ju kunna smita in ganska lätt. Inte skräms de bort av katter eller hundar heller verkar det som!

Pysselfarmor sa...

men oj oj hur är det med dig och trollen...du får slå näven i bordet att de ska skärpa sig och sticka i stället för att virra bort allt!

lev väl!

AnJa sa...

Skicka trollen till mitt hus. Då kan de bilda kollektiv med de som redan har intagit huset ;-) Ja idag har vi åkt mycket skidor och skjutit hej vilt omkring oss :-D

Mia sa...

Skönt med ledigt och fint väder, det passar bra ihop. Trollen får du jaga till skogs tycker jag.
Smart med kortare stickor. Jag använder alltid rundstickor oansett om jag stickar runt eller fram och tillbaka, då slipper jag det där viftandet ute i kanterna. Men har du tur får du tag i ett par 3,5 mm också av dom korta :)

Maria sa...

Så du åker också den 20:e? Vart ska du? Jag kul att du ska få träffa dina små barnbarn. Jag kan tänka mig att de kommer att få många mjuka, fina paket!