tisdag 11 oktober 2011

Annorlunda häl!

Nu har jag börjat sticka hälen på mina flätstrumpor, det är en häl jag aldrig stickat. På det räta varvet lyfter man varannan maska. Vad är vitsen med det? Har också insett att det är en dagsljusstickning! Man har inte en chans om man tappar en maska att plocka upp igen och det är fort hänt när man stickar flätor. Tur man har fler stickningar!

9 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Jag tror mest att man lyfter varannan för att det får en lite snygg effekt när man har kommit en bit.
Men visst är det marigt att sticka i mörkt nu när det ändå är så svart... Vi får tänka på att vi kommer ett steg närmare våren för varje dag... :)

Anonym sa...

Hej!
Sådana hälar stickar jag för det mesta. Det kallas förstärkt häl och tanken är att den ska hålla längre och inte slitas ut så fort.
Sedan tycker jag det blir snyggt också!
Kram! //BiZen

Cecilia sa...

Om man lyfter den andra maskan på andra varvet blir det ganska jämt men väldigt starkt!

Hoffmans Design sa...

Åh det e väl kul att sticka flätor. Kram Hoffmansdesign

Pysselfarmor sa...

Snyggt är svart men man ska ha "ögon" som en katt och kunna se i mörker för det spelar nästan ingen roll vilket lampljus man sitter i...det syns ändå inte så bra. Har stickat litet sockor till barnbarnen, men får väl försöka komma igång med några tjusiga till mig själv...gruvar mig för hälen!

Rät&Avig sa...

Det är nog "förstärkt häl" du stickar.
Det blir lite annan struktur på den och den ska vara stadigare.
/Ann-Britt

nattugglan sa...

Ja den kallas för "förstärkt häl".. min mamma stickar ALLTID en sån häl o jag brukar nångång göra det...Jag har stickat en mössa nu i flätor.. o så tänkte jag prova lite nytt, hahah.. va o doppa den i kokhett vatten o skulle se om den blev lite "luddig" du vet.. men fasen den blev så stor.. tror det blev en hängmössa.. vi får se då den har torkat!?--- annars är de kul med flätor..ha en bra dag/Christine

Mia sa...

Tänkte mig kanske att det var som Bizen skriver, det blir starkare..men jag har aldrig sett en sån beskrivning. Svart kära du, har jag givit upp på vinterhalvåret, mina ögon klarar helt enkelt inte se maskorna längre.. gammal, jag? Hm.. Gott det finns andra färger också :)

Hedvig sa...

Åhå, har aldrig stickat så heller... meddela gärna hur det går när det är klart. :)