måndag 18 februari 2013

Tur ingen såg mig!

Igår var jag tvungen prova det jag sett på flera bloggar, sticka rätt åt båda hållen, inga avogvarv! La upp maskorna och stickade ett rätt varv och sen kom frågan: hur i fridens namn gör man? Jag har ingen aning om hur jag riktigt håller fingrarna, tråden och stickorna. Det finns lagrat nån stans långt inne min hjärna i mitt arbetsminne, det bara gör man utan att tänka. Så det blev att sticka rätt och verkligen tänka på hur jag gör sen var det att prova, tur ingen såg mig, måste i så fall ha trott att jag aldrig stickat förut. Och en sak är säkert, det kräver övning!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig ört att man sticka rärr på båda håll. Verkar bra om man bara kan lära sig.
Tack för en bra blogg läser de ganska ofta.
Kerstin F

heidi sa...

Tack!

Jag borde ha nämnt igen att garnet är ljuvligt att sticka med! Tyvärr verkar det som om det inte längre säljs i Sverige vilket är synd. För det är inte bara ljuvligt att sticka med, utan silket ger det ett vackert fall:)

Kommer du förbi Göteborg, så hör av dig, så kan vi träffas på ett fik på stan och sticka tillsammans, och då kan du få känna på sjalen och se den i verkligheten:)

Och ja, ibland är det tur att ingen ser när man stickar - som när man lär sig något nytt:) men det är ju så för alla när vi börjar med något vi inte gjort förut - det blir klumpigt och ovant, tills man lärt sig:)

och att lära sig nya saker - tänk så tråkigt om vi aldrig fick lära oss något nytt:s.

och det blev ju riktigt bra på din provlapp! det syns inte alls att det var nytt för dig:)

Cecilia sa...

Ditt prov ser fint ut, oavsett hur det såg ut när du åstadkom det! Min syster som egentligen är vänsterhänt men ändå stickat högerhänt har nog en fördel i det här sammanhanget, vi andra känner oss nog rätt klumpiga... Jag funderar på om det kanske kan bli användbart när man stickar hälar på sockor, men då måste man väl få upp handlaget lite!

nattugglan sa...

oj haha,, jag är nog så korkad att jag inte fattar hur det skulle gå till??

nattugglan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hoffmans Design sa...

Vad fin färg. Kram Hoffmansdesign

Martina sa...

Det har jag inte hört talas om, men blir så klart nyfiken. Kan du inte skriva en beskrivning på hur du gör? Eller om du har någon bra länk att dela där de beskriver det?

AnJa sa...

Låter inte som något för mig eftersom t.o.m du kände dig som nybörjare :-). Ska du till Saidy´s på torsdag??

Anonym sa...

Jag lärde mig nyligen att sticka åt båda hållen eftersom jag stickar en brudklänning i entrelac och vändningarna hade tagit kål på mig annars.
Men jag experimenterade lite med att inte byta hand som håller garnet för att göra det var åttonde maska är ju lika illa som att vända nästan.
Min metod är att varje "avigt" varv sticka i bakre maskan och så trä garnet över stickan med garnhanden. Det verkade invecklat först men går förvånansvärt smidigt när man fått öva lite.