tisdag 11 september 2012

Skitväder!

Vädret är grått, disigt, regnigt, kulet....... ja precis som vädret ska vara när sticklusten är på topp. Att göra något ute är inte att rekomendera så vad gör man? Jo sitter i soffan och stickar! Ett par sockar till mannen har hamnat på stickorna. Han gillar tjocksockar! Måste slå ett slag för Järbos raggi. Han är mycke ute i skogen och sockarna används både i stövlar och kängor och de håller! De sockar han har nu går nog in på sin tredje säsong och det syns att de tappat lite elasticitet i skaftet men några hål finns inte! Elasticiteten i skaftet kan ha förlorats för att han är hopplös på att ha byxorna i skaftet!
Imorgon ska det bli bättre väder och då drar vi med husvagnen!

10 kommentarer:

Åsa sa...

Åh, härligt åka ut med vagnen! hoppas vädret håller vad det lovat!

Cecilia sa...

Finns ett väder för varje aktivitet! Jag gillar också Järbo fast innan jag förstod hur jag skulle tvätta dem så blev några par ganska söndertvättade. Vilket jag först skyllde på garnet, orättvist! Hoppas ni får det bra i vagnen!

nattugglan sa...

ja det finns grejer som man kan göra då det är skitväder.. idag är vädret lite bättre här.. +17 faktiskt!! vi tröskar...Ullsockor(tjocksockor) gillar både min gubbe o Leifpojken..o visst är de bra att ha i stövlar.. jag brukar sticka i 7bröder..ha en bra husvagnssemester.

Anna sa...

Skönt att komma iväg med vagnen!

Pysselfarmor sa...

håller också på med herrsockor! i grått... ;-))

ha det gott i vagnen!

Ullfull sa...

Hej Mia! Kul att Du tiitade in! Mönstret är från Gotlands Spinneri. De säljer garnet också, tillverkas i Fardhem på Gotland./Anita

Maritas Maskor sa...

Det finns ju inget bättre än ett par rejäla raggsockar!
Och då är det ju skönt att de håller länge :)
Ha så himla skönt på turen!!

Mia sa...

Grått väder har vi haft några dagar här också. lite skönt också. Men idag skiner solen och jag är ledig. Nu ska jag ut och plocka undan allt som inte kan stå ute i vinter, sen kan man bara njuta resten av tiden i höst.
Härlig svamp till middag, mums. Mannen får plocka kantarellerna, jag letar ivrigt efter dom små giftiga istället.
Raggsockor ja, nu är det verkligen dags att börja tänka kyla igen.
Hoppas turen med husvagnen blev fin :)

Garnhumlan sa...

Härligt med ett par rejäla sockor!
Om Solveigs vantar - jo, boken är verkligen fin, skulle gärna vilja ha den, men brottas med mig själv om den verkligen är värd priset...
Aragorn är på engelska och nog inte det första man ska ge sig på om man inte är van vid språket. Om du vill börja sticka efter engelska mönster är ett tips att använda garnstudios mönster. Leta upp ett mönster, sticka efter den engelska beskrivningen, hakar det upp sig kan man tjuvkika på den svenska.
Ha en skön tur!

Pysselfarmor sa...

Här stickas det också grå tjocksocka till ena sonen...har har gnytt länge efter ett par!
;-))