måndag 11 april 2011

Hur svårt kan det va?

Undrar hur många gånger jag bestämmt mig för att leva ett nyttigare liv och äta mer frukt. Grönsaker, inga problem äter i massor men frukt...... jag köper hem men glömmer att äta....köper igen och tänker nu ska jag!..... och glömmer att äta, ska ta med på jobbet och det funkar en dag sen glömmer jag att ta med eller glömmer den i väskan, alltså Hur svårt kan det va?

11 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Jag förstår dig precis, höll på likadant innan jag började göra fruksallad i stället. Så nu blir det ett rejält fruktintag dagligen. Ibland med keso eller nötter. Väldigt ofta med krossad choklad....
Sarah

Anna sa...

Det är ju mycket en vanesak. Jag äter ofta frukt som efterrätt. En banan efter frukosten, ett äpple efter lunchen osv... Då har jag något som påminner mig om frukten. Sen äter jag en hel del frukt när sötsuget sätter in också... Ett äpple är ju inte samma sak som kakor, men har man inga kakor hemma får äpplet duga.
Satsa på frukt du tycker är riktigt god. Då är det lättare att komma ihåg än något som bara är ok. ;) Lycka till!

Mmatilda sa...

Tur att du kommer ihåg att äta mat i alla fall, annars skulle det väl inte gå så bra riktigt.

Astrid sa...

Här går frukten åt som smör i solsken. Man får hugga en innan de är uppätna. Pojkarna är alltid sugna.
Jag äter gärna frukt i samband med maten. Köper inte så ofta hem utan bara till jobbet.
Äggkläckningsmaskin är smart :D

Mia sa...

En skål på köksbordet och en framför TV,n det hjälper. Är jag hungrig före matlagning blir det en frukt och om jag sitter och har lust på något gott framför tv, också.

Cecilia sa...

Hur svårt? Jag vet precis; JÄTTESVÅRT! Snudd på omöjligt!

AnJa sa...

Jupp, hur många övermogna bananer, päron, äpplen, kiwi, apelsiner... har man inte kastat. Kanske skulle sluta köpa hem, men man inbillar sig alltid att man ska bli bättre på att komma ihåg :-)

Pysselfarmor sa...

Hmmm jag tycker om frukt - ingen favorit utan gillar verkligen frukt. Vi köper hem frukt...sambon äter och jag glömmer liksom bort...kan bli 2-3 frukter på en vecka. Har försökt med alla de tips som ges här....men jag glömmer bort det ändå. Fruktsallad - ett par dagar eller en vecka, efter frukost eller mat...ja men då är jag mätt och vill inte ha frukt...något mystiskt är det för vi är inte de enda som har det så här.....med frukten...

Lilli sa...

Men goda föresatser är bra att ha. Utan dem blir det ännu mindre gjort :) Tack för dina rara kommentarer hos mig. Så skönt att du kan cykla på vägen i alla fall. Här är full vår med massor av blommor i skogen och gräset börjar grönska! Ha det vårgott!

Anna sa...

Det är svårt att starta en ny vana, jag är likadan fast med grönsaker. De ligger och blir dåliga i kylen. Kämpa på!

Kat80 sa...

Gör smoothie till mellanmål! En banan och lite mjölk (jag brukar använda soja- eller havremjölk) + valfria frukter, kan vara frysta oxå. Man kan blanda i lite müsli/flingor för matigare smoothie. Så gott att jag kan dricka det istället för att äta glass :)