måndag 19 april 2010

Mera vårtecken i norr!

Här ligger ju snön kvar så det finns inga krokusar och blåsippor att visa upp men ekorren håller på att byta till sommarfärger. Öronen, nosen, tassarna och svansen har gått från den gråaktiga vintertonen till sommarens rödbruna färg. Snön syns inte under täcket av solrosfröskal som ligger under fågelborden. Men om man letar brukar både ekorren och fåglarna hitta några oskalade frön. Det här fotot är taget genom köksfönstret, vi har skogen inpå knuten så vi har massor med fåglar och ekorrar vid våra fågelbord.

5 kommentarer:

Mia sa...

Härligt foto av ekorren, sån tur att fåglarna skvettit ner så mycket frö genom vintern. Att frömattan blivit så kompakt måste ju betyda att snön miskar? Jag har nog kvar en god del jag också, men här och där kommer marken fram, första maj är nog allt borta... Är vintern så lång hos dig? Eller är detta lite ovanligt, tro..

Rosenvante sa...

Gillar det där fotot. Det var en mycket roligare hisorie än den där om ormen.
Man kan ju nästan tro att det snöar skal vid dig, så mycket som det ligger där på marken.

Mia stickar sa...

Nej detta är inte helt ovanligt! Vi brukar hoppas på en snöfri valborg men det är det inte alla år!
Jag undrar hur många kilo solrosfrö det går åt här varje vinter. Tur nog så är mannen leverantören annars skulle de nog äta oss ur huset!

Sunna sa...

Underbar bild och vilken skatt att få ha dem utanför fönstret

AnJa sa...

Vi har en Ecke som springer upp och ner på köksväggen. Det brukar låta som en stor råtta och katten sitter i fönstret och blir tvärgalen.