tisdag 7 april 2009

Fingervantar

Det blev ju en del stickat på vår resa till södern. Mina fingervantar blev klara. Nu håller det på att vara fingervantsväder här. Det kan vara ganska kallt på nätterna men solen värmer så på dagen är det fint ute. Mönstret finns HÄR. Garnet är Fabel.
Här hemma blir inte så mycke tid till stickning som jag skulle vilja. Jag har börjat med "vårstädning" av hunden. Aya som är en borderterrier ska ryckas två gånger om år och hon har en päls som skulle räcka till säkert fem terriers. Man rycker och rycker och det tar aldrig slut!
Jag brukar rycka henne i mars och september, då får hon ha som mest päls när det är kallt här. Jag brukar slå mig ne ri soffan med henne i knät och nåt bra slötittarprogram på tv:n. Vi tar en stund här och var, vi blir lite less både hon och jag. Men hon blir så fin och så mjuk när det är klart!

3 kommentarer:

Metta sa...

Vilken härlig resa du har haft och så underbart att träffa trevliga och hjälpsamma människor, som man sedan kan ha kontakt med via bloggen.

Fina fingervantar!

Min hund Theddy (pumi) ska också "vårstädas". Jag klipper honom och det blir en rejäl hög "ull", som jag sparar och kanske försöker karda och spinna någon gång.

Önskar dig EN GLAD PÅSK!

Tant Kofta sa...

Vad fins fingervantarna blev.
hej fr. Koftan

Karin sa...

Jättesnygga vantar. Och visst är fabel bra? Jag håller på att sticka sockor i det.