lördag 28 juli 2012

Utflykt till Virkstaden!

Igår åkte jag till Virkstaden för att besöka Mmatilda! Det är alltid lika kul och inspirerande! Ni som följer hennes blogg vet vilken otroligt kreativ människa hon är! Jag som strikt håller mig till mönster och de utsvävningar jag gör från dem beror på att det är nåt annat jag kan sen förut! Men Mmatilda........hon skapar det ena mästerverket efter det andra! Vi (jag tittade på) vattnade hennes fantastiska bonsaier som hon har ute och sedan var det kaffe surr och handarbete som gällde. Mmatilda virkade på sin duk och jag stickade på min pläd men den fick plötsligt ett nytt användningsområde när jägarens intresse började blanda sig i! Det låg fiskedrag på bordet och helt plötsligt satt en fast i min pläd och efter att ha lirkat bort den och lagt bort alla drag så lyckades ett tidigare oupptäckt drag fasta i pläden, det är alltså ingen pläd utan ett nät för att fånga fiskedrag! Tack Mmatilda för en trevlig dag!
I morgon är en stor dag. Då ska småtrollen döpas! Mormors småtroll har blivit så stora, snart sju månader gamla!
Nu ska jag förbereda middagen så att jag kan bänka mig med stickningen i soffan och se handboll!

7 kommentarer:

Astrid sa...

Det är trevligt att träffas så där :D
Fiskedrag är inget vidare när de hamnar på fel ställe. Min syster fastnade i ett när hennes man skulle kasta det i sjön. Ajj.

Cecilia sa...

Mysigt med handarbetsträff!
Jag är lite rädd för fiskedrag, så orolig att jag ska fastna och bli tvungen att trycka igenom hela kroken sådär som folk käckt beskriver att de gjort... :-)

Mmatilda sa...

Andra människor gör tvärtom: man har dragen för att fånga fisken. Du har ett nät för att fånga dragen, helt bakvänt!

Ha så trevligt imorgon i alla fall!

Pysselfarmor sa...

Nästa gång jag är neråt era trakter under min semester på gården, så ska jag tigga till mig en kopp kaffe hos någon av er
;-))

Jättesnygg pläd!

AnJa sa...

Så roligt med dop. Tiden går så himla fort!

Rosenvante sa...

Aha, en ny uppfinning. :)
Måste vara kul att träffas så där. Hoppas vädret håller i sig och att ni får en fin dag under dopet. Vi väntar regn och det mörknar mer o mer just nu.

Sunna sa...

det är alltid så inspirerande att möta likasinnande, jag väntar på två stickhelger nu i höst, ska bli så kul