onsdag 18 juli 2012

Björnmöte i Svansele!

Igår stod jag öga mot öga med den här björnen, tur nog var den väldigt död och uppstoppad. Jag hoppas jag aldrig behöver måta någon i skogarna här! Jag och en kommpis åker på en utflykt varje sommar och den här sommaren var det Vildmarkscentret i Svansele som var vårt mål. De har en stor utställning med uppstoppade djur från den norrländska faunan. Intressantast var nog fåglarna som man sällan får se på nära håll och dem man aldrig har sett!

Där åt vi också en vildmarksbuffe  med älg, ren och röding, supergott! En lyckad dag som avslutades med bilbingo där till och med jag lyckades få bingo!

8 kommentarer:

Mmatilda sa...

Den utställningen har jag sett för några år sen, ganska fascinerande faktiskt. Och vildmarkstallriken såg ju mycket aptitretande ut!

Astrid sa...

Vad trevligt ni har haft!

En sån best fotade jag också nånstans under resan förra veckan.
Men visst ser de snälla ut. (tills man tittar närmare på klorna)

Metta sa...

Att möte en levande björn skulle nog vara en fruktansvärd upplevelse, så ditt möte med björnen kändes lugnare. Uppstoppade fåglar låter intressant för det är inte ofta man ser dem på nära håll.

Cecilia sa...

Nej, hu för att möta en björn!
Vi såg en älg häromsistens, de är väldigt stora! :-)

Sunna sa...

wow vilken perfekt dag, den hade passat mig, lite stickning som avslutning också

AnJa sa...

Så härligt med en tjejutflykt! Föredrar åxå den uppstoppade varianten :-)

Pysselfarmor sa...

Ja de där bamlingarna finns emellanåt ganska nära här kring trakterna i fjällen. Grannen sköt en på lilla myren bakom gården för en del år sedan
;-))

Jag både vill och inte vill se en sådan i naturen...tror jag vill sitta i bilen då!

Rosenvante sa...

Usch för sådant möte. Min ena chef var på björnjakt i ryssland förra året och då stog han öga mot öga med den största björn de sett där. Han hade aldrig hunnit skjuta den, kanske bara skadeskjuta då, han trodde hans sista stund var kommen och tänkte på hur han skulle skydda sig och göra när helt plötsligt guiden kastade sig framför honom och hojtade mot björnen. Björnen blev nog väldigt paff för den vände och gick bara. Så den historien gick ju bra som tur var.