onsdag 28 april 2010

Rapport från Pompes värld!

Att vara liten hund och hitta nåt spännande att lukta på och sen upptäcka att dom andra hunnit långt bort....... då blir det att springa allt vad tassarna håller!

tisdag 27 april 2010

Pompemamman

Pompemamman det är jag! Eller matte kanske det heter. Jag blev nedröstad vad det gäller namnet. Pompe har alltid varit min mans skämt om vad en hund ska heta. Ifall ni inte vet så var Pompe Karl den tolftes hund. Så nu är jag matte till en kunglig liten hund. Just nu sover han. Man börjar fundera på om man håller på att vara för gammal för att skaffa smått..... jag har börjat hinna väldigt lite! Men en ny stickning har jag börjat på dock får jag nu se mig för vart jag slänger mina stickningar som brukar ligga både lite här och var. Pompe har små sylvassa tänder och är nyfiken på det mesta! Mer bilder kommer en annan dag!

söndag 25 april 2010

Här är han!

Vår lilla Ferdinand! Men han luktar faktiskt inte på blommorna, han försökte äta upp dem medan jag försökte städa upp rabatten! Har idag varit ute och fotat så jag har några bilder att visa!
Åtta veckor gammal och här ett race på snön med Molly.
Av rasen schiller, i bakgrunden faster Klingas ben något vitnade av ålder....
På promenaden en upptäcksfärd, första rävspåret måntro?
Sen är det ganksa skönt att krypa ihop och sova. Är ganska liten i Ayas lilla korg!
Han kom till oss igår men något namn har han ännu inte fått!

En award till mig!

Från Rosenvante har jag fått den här awarden, tack snälla du! Rosenvante fångade känslan så bra med orden (nåt i stil med) Det spelar ingen roll hur många man får man blir lika glad varje gång. Det beyder ju att någon läser och uppskattar ens blogg!
Med bloggen följer att skriva sju saker om sig själv!
Chokladälskare
handarbetsälskare
ledighetsälskare
Vill så mycket mer än jag hinner
Jag är väldigt frusen
Nybliven valpmatte (bilder imorgon)
Dålig fantasi har jag (kommer inte på en sjunde punkt!)

Sen ska awarden skickas till sju andra!
Filimarans funderingar
Mettas blogg
Eva I Halmstad
och sen har övriga jag tänkte skicka till redan fått den!
Naturligt vis skickar jag den också tillbaka till Rosenvante!

lördag 24 april 2010

Nu finns krokusar även här!

Nu äntligen har min söderrabatt tinat fram och de första krokusarna tittar upp. Ska försöka städa upp den rabatten idag.
Om man på samma fläck vänder sig om efter att ha fotat krokusarna ser det ut så här! Fortfarande mycke snö kvar. Det är strålande sol ute och då brukar jag sätta mig en stund och sticka på bron på förmiddagen men idag är vindarna direktimporterade från Nordpolen!
Fler vårtecken, hann fota två monster som kommit upp ur idet när de gled över snön på tysta monsterfötter!

fredag 23 april 2010

Mer i min brevlåda

Har sett om tidningen Simply knitting på så många bloggar och vad gör man om man bor här uppe där inte mycket finns att få tag på. Jo man letar på nätet och hittade ett ställe där man kunde beställa tidningar. Så jag beställde och nu är den här! Har inte hunnit bläddra så mycket än men det blir.

onsdag 21 april 2010

I min brevlåda idag!

I min brevlåda idag låg min vinst från Katrina! Hon hade en utlottning på en valfri mössa som jag vann! Jag av alla människor, vilken tur jag hade! Jag valde svart och vinrött och katter som mönster och nu finns den i min ägo! Den är så fin, dubbelstickad, ett riktigt mästerverk! Tack snälla Katrina! Är du nyfiken på dubbelstickning så titta in hos Design Katrina! Där syns också min mössa vänd ut och in med ett motsatt mönster.



Sen har Molly en fundering! Hur förnedrad kan man bli som hund, var går gränsen? Bli tvättad av en katt, hur mycke ska man måsta stå ut med?
Aya ville som Inez göra en Carola, fläkten är på men det syns inte i en sträv terrierpäls!

måndag 19 april 2010

Mera vårtecken i norr!

Här ligger ju snön kvar så det finns inga krokusar och blåsippor att visa upp men ekorren håller på att byta till sommarfärger. Öronen, nosen, tassarna och svansen har gått från den gråaktiga vintertonen till sommarens rödbruna färg. Snön syns inte under täcket av solrosfröskal som ligger under fågelborden. Men om man letar brukar både ekorren och fåglarna hitta några oskalade frön. Det här fotot är taget genom köksfönstret, vi har skogen inpå knuten så vi har massor med fåglar och ekorrar vid våra fågelbord.

Ibland blir det inte som man tänkt sig!

Jag har ju ganska nyligen hamnat i sjalträsket och mina "simkunskaper" är väl än inte så stora. Skulle sticka en sjal som var "låg och bred" och trodde att den skulle bli det med en sån här mittutökning. Men ack vad jag bedrog mig. Den liksom vände på sig så den avmaskade sidan blev nedersidan på sjalen. Hmmmm..... Nu förstår jag varför en sjal i en tidning jag har för mig verkat ha diagrammet upp och ner! Jag får riva upp den och komma på ett annat sätt men jag lärde mig nåt!
I går kom ett mindre roligt vårtecken. Mannen tog sin promenad efter den här skogsvägen med hundarna och trots att vi har så mycke snö kvar och det bara är vägen som är bar så låg där en huggorm! Ormar tillhör inte mina favoritdjur för mig får de gärna sova året runt! Tur nog blev ingen av hundarna bitna.

lördag 17 april 2010

Virknålen går varm!

Jag har ju varmkört min virknål och nu går den en hel del. Här är min första sköldpadda ur Mia Bengtssons bok. Lite pillrig men kul! Fler amigurumis är på gång!
Har jobbarhelg och då hinner man inte mycke annat! Ska ta mig en liten cykeltur innan jag far på jobbet. Asfalten är ju bar!

torsdag 15 april 2010

Skogens gula guld!

Om man tar upp lite bär från frysen och lägger dem i en panna,
kokar upp med socker i.

Då får man en massa burkar god hjortronsylt. Det är mina sista hjortron jag kokat av! Nu håller jag tummarna att det blir ett hjortronår i år och att vi får fylla frysen igen. Hjortronsylt är den enda sylt jag äter och då bara till våfflor och fläskpannkaka. Också varm på glass förstås, det är en höjdare!

onsdag 14 april 2010

Mera vårtecken!

Idag såg jag på väg hem från vattengympan första tranorna och svanarna. Blir så avundsjuk på allas fina blombilder på blåsippor och annat! Här finns bara snö och lera! Inget är grönt än.
Men en ny sjal kan jag visa! Hade sju nystan i en bomullsblndning liggande som jag inte visste vad jag skulle göra av men så slog mig tanken, en sommarsjal! Den blir mjuk och go och säkert skön över axlarna när det blåser. Det är samma mönster som alla mina andra sjalar. Är jag lite insnöad eller?

söndag 11 april 2010

Vårrapport

Jag har sått frön! Det var många år sedan jag sådde några frön sist. Jag har mina perennrabatter så det brukar bara vara nån kruka på bron med "sommarblommor". Jag fick några fröer av min hemlisvän Stickdjuret och sen har jag köpt några fröer.
Ute ligger fortfarande snön vit och fin!
Det här är min söderrabatt och än lyser det inte på några krokusar, bara ett blomsterstöd som blev kvar i höstas.
Våran infart har däremot tinat fram, den är bara lera och åter lera. Men den här leran förflyttar sig sakta men säkert in i vårat hus via 12 små och stora hundtassar!
Dock har monstren kommit upp ur sina iden. Lyckades fånga en på bild när jag var ute. (Mönster köpt hos Pysselkiisen).

lördag 10 april 2010

Sussilull-koftan


Har fått lite frågor om Sussilullkoftan. Det är en kofta som Sussilull stickat. Tror inte jag hade lagt märke till den i boken men på Sussilull var den som en dröm! Enda skillnaden blir att jag gör min långärmad. Boken lånade jag på biblioteket och den heter Sticka romantiskt modernt och kvinnligt av Lene Holme Samsøe. Jag stickar i Tilda och den blir underbart mjuk! Något för den kommande sommaren!

fredag 9 april 2010

Tänk inte ens tanken!

Häromdagen när jag satt och stickade på min Sussilull-kofta slog det mig att det var länge sedan jag stickade fel och behövde riva upp. Jag stickade nån kvart till och tittade ner på stickningen, då slog det mig: Var är knapphålet? Jag skulle aldrig ha tänkt den tanken! Det var bara att riva upp och sticka dit ett knapphål.
Här i norr så regnar det idag. Inget kul väder är man är ledig men snön far illa!
Ha en trevlig helg!

torsdag 8 april 2010

Skidpremiär!

Det var säkert 20 år sen jag åkte skidor sist. Blev så sugen att prova så jag fick låna en jobbarkompis mammas utrustning. Vad behöver man mer än utrustning? Jo en snötäckt skogsväg,
vidare en skoterled är heller inte så dum att åka på!
Och sist en vacker sjö att titta ut över innan man vänder hemmåt.

Hur gick det då? Ja om nån hade sett mig så: Charlott Kalla i högform som susar förbi! Vad som slog mig var, känns Charlott Kallas armar som spagetti efter 3 km? Vet inte men det kanske berodde på mina allt för långa stavar. Inte kunde det bero på att mina pinnar till armar kanske inte innehåller några muskler? Kul var det iallafall!

onsdag 7 april 2010

Sjalen är klar!

Nu är min sjal i alpacka klar! Mönstret kommer från Carinas garn i Göteborg. Det här blir min tredje sjal i det mönstret. Tog flickorna till hjälpen att fota nu när de var hemma över påsk.
Den blev så där stor som jag ville ha den, jag är väldigt frysen av mig. Nu hoppas jag ju att våren och värmen kommer med stormsteg och att jag inte ska behöva den i vår!
Färgen är mörkt plommonlila och det gick åt fem nystan. Ska också investera i en sjalnål så man slipper knyta den!
Ska nu ta en promenad med hundarna. I eftermiddag ska jag äntligen få fara på vattengympa. Jag var ju sjuk i tre veckor och sen har jag jobbat två onsdagskvällar på raken så det är fem veckor sen sist. Så otränad jag är! Vattengympan är helt underbar för frusna jag. Trettitvå grader i vattnet!

tisdag 6 april 2010

Amigurumi

Jag har ju börjat virka amigurumis igen. Än är det ju bara några hjärtan som blivit klara men jag har två figurer på gång! Ett sånt här starset skulle passa mig alldeles ypperligt! Det lottas ut hos Virka amigurumi!

måndag 5 april 2010

Vårtecken!

Nu är det alldeles tyst i huset. Flickorna och deras pojkvänner har åkt. Det har varit jättekul att få ha dem hemma under påsken! Inte en maska har jag stickat, här har lagats mat, spelats spel och surrats.
Nu får jag komma med ett vårtecken. Idag har koltrasten dykt upp! Första flyttfågeln jag har fått se. Min kamera fotar inte bättre än så här men den sitter där. Tre stycken är de som kommit. Nu har snön börjat tina ihop och fröskalen kommer fram. Det brukar vara som en driva med solrosfröskal under fågelborden när snön farit. Det går åt några kilon här!

torsdag 1 april 2010

Nu drar jag!

Vill önska er alla en Glad Påsk innan jag drar till Blåkulla! Jag kan inte som Sunna blogga från kvasten via mobilen. Men jag hoppas att vi ses där! Om ni söker efter mig så har jag en nytrimmad svartlackad piasavakvast från -93 en grårandig katt och en sprillande ny perkulator! Väl mött på Blåkulla med stickningarna i högsta hugg!
PS Jag klarar inte att både flyga kvast och sticka samtidigt! DS