onsdag 29 april 2009

Restgarnsblues

Nu händer det saker! Helgen har varit solig och varm sen har det varit två mulna dagar med regn så snön smälter i rekordfart. Nu gick det komma sig till min gavelrabatt och där tittar krokusen upp! Än är det mycke snö kvar på gården men vi bor lite baklänt till så det brukar vara lite sent här men då har vi det desto varmare när väl sommaren kommer!
Jag har inte kunnat vara ute och njuta av det fina vädret, jag har jobbat och jobbat. Jag har nog aldrig berättat vad jag jobbar som. Jag är undersköterska inom äldreomsorgen. Men idag är jag ledig och ska vara ute och njuta av solen och städa i gavelrabatten som kommit fram. Har en grisning i lagården som ska passas också, det har bara kommit en än.
Jag har anmält mig till Restgarnsblues. Det tyckte jag lät kul! Har inte så enormt mycke restgarner men det vore inte dumt att göra lite av det jag har.

söndag 26 april 2009

Nu är jag på gång!

Jag kunde inte låta bli att testa, sockar med magic loop. Nu har jag till och med fått lite flyt i det. Det är så kul att prova nått nytt! Jag tror inte heller att jag stickat sockar efter mönster. Jag lärde mig sticka sockar när jag var sexton och då stickade jag många! Det mönstret har jag sen dess i huvudet och stickar alltid efter det, trista jag. Men nu blir det ändring på det! Jag följer mönstret som följde med garnet i mitt hemlispaket. Det kom ju inga nya ledtrådar men ett litet kompendium med Hur man stickar med magic loop och där fick jag ögonen på, när jag satt och stack, vem som hade copyrigthen på den och sen började jag nysta i det, på hemsidan fanns inget kompendium att beställa.... hm, mer sökande på google som ledde mig till en blogg..... där hittade jag att hon hade teman på sina hemlispaket. Mitt paket var i "sockarnas tecken" enligt brevet som följde med, hm........ Då slog det mig som en blixt från klar himmel: Jag är ju den nya Miss Marple! Hon brukade ju sitta och sticka och lösa gåtor! Jag kanske inte alls ska jobba som undersköterska utan sitta hemma och sticka och lösa gåtor. Får väl tipsa polisen om att de kan skicka lite olösta fall som jag kan sitta och kasta små getögon i när jag stickar och ett ut tre kommer jag på lösningen! :) Vi får väl se om jag har rätt i gissningarna om min hemlige vän!

PS För dem som inte vet så är Miss Marple en av Agatha Christies mordlösare, en gammal dam som sitter och stickar och ser väldigt oskydig och gammal ut men bakom de där glasögonen har hon en knivskarp hjärna!

torsdag 23 april 2009

Hemlispaket!

Nu har mitt andra hemlispaket anlänt! Den här gången har jag fått två härliga nysan Fame, en rundsticka och instruktioner till magic loop! Sen ett droppsmönster på sockar som jag kan sticka! Och inte att förglömma, stoppar till rundstickan. Tack snälla hemlisvän! Jag har kikat lite på magic loop men aldrig provat men nu ska jag! Det var inga nya ledtrådar så jag är ganska oviss om vem min hemlige vän är men snäll är hon! Eller är jag fast i könsrollerna? Kanske är en stickande man? Nej det tror jag faktiskt inte omän det skulle vara kul!
Ute lyser solen och verkar vara ett strålande väder. Ska gå ut och sätta mig oc sticka efter att jag tagit en kort promenad med nya skorna, går inte så långt med dem än.
Och ack och ve, ena bygeln på mina nya glasögon har lossnat, jag får sår på näsan av dem, men
jag ska till stan imorgon så jag får fixa dem.
Tack än en gång min hemlige vän!

tisdag 21 april 2009

Min första amigurumi

Nu är min första amigurumi klar, Woodstock! Kul är det men jag kan inte virka så långa stunder, får så ont i fingrarna. Önskar jag hade fler såna där ( heter det ergonomiska?) som jag fick av min hemliga vän. Jag har tittat efter dem men inte sett varken på nätet där jag varit eller i garnaffärer. Den är helt gudomlig att virka med! Naturligt vis har den just nu gått och gömt sig men syns på bilden här.
Idag är soligt och fint och snön försvinner eftersom. Ska putsa det sista köksfönstret idag. Vill ha undan fönsterputsningen innan utearbetet börjar.

måndag 20 april 2009

Utlottning

Johanna på Johannas journal har en fin utlottning här.

söndag 19 april 2009

Vi har firat!

Vi firade vårt silverbröllop igårkväll tillsammans med våra barn och deras pojkvänner. Först var det god mat med förrätt och varmrätt.

Och sedan var det en av mina favoritsysselsättningar: bada bubbelpool. Jag älskar att bada i riktigt varmt vatten (tror jag var islänning i mitt förra liv och tillbringade dagarna i nån varm källa) och är det sen lite bubblor skadar det inte! Där fanns diverse snacks, ost och kex, frukt mm. Vi hade det väldigt mysigt och trevligt. Tyvärr gör inte min kamera det hela rättvisa. Där vid poolen är det mysbelysning med levande ljus och ur polen lyser det i olika färger. En lyckad kväll!

lördag 18 april 2009

Den sista hoppas jag!

Var ute och gick med en god vän igår afton. Då började det snöa sen vi kommit hem blev det värre och värre. Stora lapphanskar singlade ner och eftersom det blåste en hel del kan ni ju gissa! Förhoppningsvis sista snöstormen. Parabolen slocknade som den brukar vid oiväder så Så ska det låta var bara att glömma! Tur den blev kort snöstormen. Barnen kom hem helskinnade men sikten hade varit dålig sista biten. Så nu är hela världen vit igen, inte för att det är nåt annat än vägarna som varit snöfria....
Har köpt mig såna där skor som är runda under fötterna. De ska ju vara så bra och mitt ena knä eller vad det är trasslar så jag kommer mig inte på några långa promenader så jag har min förhoppning att de här skorna ska hjälpa. Jag skulle vilja kunna gå hur långt som helst....
Nu har jag min blåa sjal klar men det är ack så svårt att fota sjalar, de är alldeles för långa!
Här syns mönstret i en närsudie. Ikväll ska vi ut allihopen och äta och bubbla. Vi ska fira. Inget nytt har jag att ta på mig men jag får väl inviga den nya sjalen!

tisdag 14 april 2009

Helgen är över

Nu är påskhelgen över, barnen och deras pojkvänner har åkt hem till sitt och huset är tyst och tomt på nåt vis. Har varit duktig och putsat lite fönster, det är ju inte riktigt det roligaste man gör.
Babytröjan är äntligen ihopsydd och knapparna ditsydda. En flicka blev det så det får bli en liten tjej i grå tröja! Mönstret har jag hittat i en Allers. Jag gillar att sticka strukturstickning man ser att det händer nåt men behöver inte byta färg som vid mönsterstickning. Skulle vilja lära mig att sticka med en färg i var hand som jag läst om på en del bloggar. Kanske vore nåt för mig! Jag får inget flyt i flerfärgsstickning.
Sen skulle jag vara duktig och börja montera min blå bomullströja men när jag skulle sätta ihop axlarna stämde det inte, bara att frogga, känns lite surt. Men ute lyser solen så man får trösta sig med det! Har varit ute på en härlig promenad.

måndag 13 april 2009

Prinsesstårta!


Mia på En kreativ liten blogg lottar ut en prinsesstårta!

söndag 12 april 2009

Äntligen lite sol!

Idag har äntligen solen tittat fram, här har varit så mulet. Har suttit ute och stickat en stund. Då flög en flock gäss över gården. När vi var ute och gick satt två svanar på isen nere på sjön och det flög tranor över. Så premiär för tre vårfåglar idag! Här brukar vi hoppas på en snöfri valborg men i år verkar det långt borta fast idag har solen gått hårt åt på snön. Höromdagen såg jag på tv att mördarsniglarna hade börjat vakna till liv igen. Då kände jag mig väldigt tacksam över att bo här. Här finns inga mördarsniglar! De klarar inte vår vinter. S som nu är i Sundsvall köpte en stickning till mig där, en spetsstickad i lite längre stil med "häng". Den är stickad i ECO babyull, mjuk och go!
Här är min första amigurumi på gång, det är inte en försenad påskkyckling! Färdigt resultat kommer sen när den är klar!

torsdag 9 april 2009

Vad en sticktidning kan göra....

Av min hemlisvän fick jag en sticktidning. Min dotter A bläddrade i den och hittade fler långa tunna sockar (eller heter det strumpor?) hon gillade och undrade om hon kunde sticka sådana. Fram med stickor och börja testa att sticka. Det har annars gått trögt med stickningen, problemet är att hon är vänsterhänt och stickar för mig åt fel håll så det är ganska knepigt att lära ut. Men nu tog stickningen fart och hon har stickat ett par vantar och är nu inne på en mössa. Så trevligt att sitta och sticka tillsammans! Fick ju också en virknål och garn till amigurumis. Började på en drake som fanns i sticktidningen men den blev lite konstig.... Har nu börjat på en annan amigurumi, bilder kommer sen...... Tack du hemlige vän för all inspiration det paket gav oss!
En GLad Påsk önskas er alla!

tisdag 7 april 2009

Fingervantar

Det blev ju en del stickat på vår resa till södern. Mina fingervantar blev klara. Nu håller det på att vara fingervantsväder här. Det kan vara ganska kallt på nätterna men solen värmer så på dagen är det fint ute. Mönstret finns HÄR. Garnet är Fabel.
Här hemma blir inte så mycke tid till stickning som jag skulle vilja. Jag har börjat med "vårstädning" av hunden. Aya som är en borderterrier ska ryckas två gånger om år och hon har en päls som skulle räcka till säkert fem terriers. Man rycker och rycker och det tar aldrig slut!
Jag brukar rycka henne i mars och september, då får hon ha som mest päls när det är kallt här. Jag brukar slå mig ne ri soffan med henne i knät och nåt bra slötittarprogram på tv:n. Vi tar en stund här och var, vi blir lite less både hon och jag. Men hon blir så fin och så mjuk när det är klart!

söndag 5 april 2009

Hemma igen!

Efter att ha sovit första natten i Sundsvall hos yngsta dottern fortsatte vår resa söderut. Blev förvånad att det fanns snö så långt ner! Första stoppet vi gjorde var i Västerås. En stad full av vänliga människor. Dels familjen som hjälpte oss när vi var fast i parkeringshuset! Man kan le åt minnet och vi är rörande överens jag och min dotter, aldrig mer ett parkeringshus! Medan vi hade bilen i parkeringshuset besökte vi en garnaffär. Den kan jag varmt rekommendera, Upplings som syns på bilden! Där fanns en sjal med kärleksknutar och jag som aldrig kommit på hur man gör frågade om hon hade nåt mönster där man kunde förstå det var så vänlig och visade mig hur man gör!
Här har jag testat med ett restgarn och nu har jag hajjat galoppen. Hon både visade mig och skickade med ett papper med beskrivning. Så kul att det finns så glada och vänliga människor. Synd bara att det är så långt till Västerås! Men kommer jag dit igen vet jag ju vart jag ska gå för att hitta fina garner och sån service sen! Tack snälla du som jobbar där! Virknålen på bilden har jag fått från min Hemlisvän, och den är helt underbar att virka med!
Sedan fortsatte vi ner till Hjo och tog in på ett vandrarhem. Tappers hette det och där var också så trevligt och god service. Ägaren till och med fixade ett strykjärn åt oss. Den här resan har varit kantad av idel hjälpsamma människor. Där var så vackert, vi promenerade längs stranden och bara njöt. Fick se årets första snödroppar blomma. Sedan var det dags för A:s uppdrag i Tidaholm innan vi vände kosan hemmåt. Det känndes inge kul, I tidaholm var 14 grader varmt, strålande sol och så vackert och hemmifrån var väderleksrapporten från min man: här hemma snöar det! Så nu efter en natt på vandrarhem i Gävle är vi hemma igen.