måndag 30 mars 2009

Jag ska ut på äventyr!

Jag och äldsta dottern ska bila ner till södra Sverige. Vi kommer att hamna någonstans mellan vänern och vättern. Imorgon efter jobbet bär det av, då har vi drygt nitti mil framför oss, men vi stannar och sover hos yngsta dottern i Sundsvall första natten. Då måste man ju ha en bilstickning. Jag tog gladeligen fram sommarlinnet jag ska sticka och började på det men upptäckte raskt att där är det mycke att hålla reda på, verkar vara lite figurstickat plus lite mönsterstickning så det kändes lite nja.... Jag övegick till att sticka mudden på fingervantarna så att jag kom förbi flätmönstret så kan jag ju sticka fingrarna i bilen.
Sen har jag ju min blåa sjal, den flyter alltid lätt och enkelt.
Det ska bli kul att köra ner från vårt väldigt vintriga landskap där det fortfarande är snö överallt, bara vägarna är bara, till våren nere i söder. Får se om det blir några stop i städerna söderöver och letande av garnaffärer.... Alltid kul att se nåt nytt! På lördag eller söndag är vi tillbaka i norr igen.

söndag 29 mars 2009

Och vad gör Morgan idag då?

Han åker tefat på ett Tupperwarelock (säg vad man inte kan ha tupperware till?) Han tycker det är jättekul man han ska alltid tjura lite. Han säger att det bara är smånallar som åker tefat, riktiga björnar åker bob med ratt och broms! Man jag tycker han är för liten för det, en olycka händer så lätt....
PS Han gjorde en kullerbytta i snön men han slog sig inte.

lördag 28 mars 2009

Överaskning

När vi skulle skjutsa S till Sundsvall och jag haft bilen utlånad till hennes N låg ett paket i framsätet till mig från honom för att han fått låna bilen! I paketet låg boken Sticka accesoarer och tre Droppstidningar! Blev så överaskad och glad! Har spanat in en sjal och en kofta som nog hamnar på min sticklista! Tack snälla N!
Jag har börjat på ett par fingervantar i fabel. Det garnet var tänkt till sockarna jag provade att sticka i sockklubben men gav upp, jag är väldigt förtjust i färgerna i garnet så jag är som nöjd att jag hittat nåt annat att använda garnet till. Snart ska det väl ändå bli fingervantsväder!
Dagen idag skall ägnas åt blomomsättning. Brukar jag ha gjort redan i februari men inte i år...

fredag 27 mars 2009

Vart tog våren vägen?

N:s vantar blev ju inte klara i tid men tänkte jag nu är det ju plusgrader och soligt så han behöver dem ju inte nu men..... att man aldrig lär sig! Det finns nåt som heter bakslag! I går morse var här 20 grader kallt och N som nu fått sina lovikavantar behövde dem säkert! Det har varit en köldperiod nu men idag är det bara minus 4!
Jag och A skjutsade ju ner dottern S till Sundsvall häromdagen, hon skall vara där på praktik i tio veckor. Det blev inte mycke tid för att spana i garnaffärer men jag hann hitta garn till min hemlisvän! Men det kan jag ju inte visa upp här! Sen var vi ute på Birsta, ett stort område med affärer och Ikea, ja jag har faktiskt 35 mil till Ikea! Tror att det är ungefär lika långt till Haparanda där de också öppnat. Men inne på en stor galleria fanns den! Kan ni tänka er: En panduroaffär! Jag har för första gången i mitt liv varit på en panduroaffär!
Här är bildbeviset. Här uppe i norr har vi bara pandurokatalogen. Jag traskade in glad i hågen och trodde jag skulle hitta ögon till blivande amigurumis. Men tyvärr, det var en katalogvara. Så jag får vänta! Jag har letat en sida jag varit in på men jag kan inte hitta den igen. Det är en sida där de säljer amigurumimönster och sidan är på engelska. Där finns nallebjörnar och pingviner. För söker febrilt framkalla bilder från hemsidan i mitt huvud. Tror det fanns mönster med stor och liten nalle och sedan med olika kläder/utstyrslar. Har nåt minne av nån igloo.... nån som har nåt tips om en sån sida?

torsdag 26 mars 2009

Angående inlägg

Min dotter påpeka för mig att jag hade blockerat så att bara de med bloggerkonton kunde skriva inlägg. Hon har nu hjälpt mig så att den spärren är borta så nu kan alla skriva inlägg!

söndag 22 mars 2009

Härlig helg!


Helgen den har varit precis så som en helg ska vara!Solen har lyst och mina bägge döttrar och deras pojkvänner har varit här. Vi har firat A:s N och mannen som fyller år nästa helg men S far ju till Sundsvall på onsdag så vi passade på när vi kunde samlas allihopen. God mat på lördagkväll och Rosenvantes underbara kladdkaka. Den blev poppis även här! På bilden syns N med Åremössan jag stickade. Jag har en tumme kvar på ena lovikavanten som jag också stickar åt honom. Garnet kom så sent som jag hade beställt, så det kan bli.....
Sen så har jag och A suttitt ute på gården i varsin badenbaden-stol och stickat. Ja, A har börjat sticka, det återkommer jag till. Vädret har varit helt gudomligt. Med täckjackor och pulsvärmare gick det! Vi har tyvärr ingen altan med lähörna så det blir gården som gäller!

lördag 21 mars 2009

Får jag lov att presentera.....

Får jag lov att presentera Miranda! Hon är stickad efter ett mönster i boken ToyKnits av Debbie Bliss. Tack Fale Artut för tipset! Här är hon tilsammans med de nystan som ska bli ett sommarlinne till mig.
Här har vi nu ett strålande marsväder. Miranda var ut och kände på snön men det är kallt om små kanintassar!
Så hon lånade en filt och satte sig och njöt av vårsolen!
Jag har nu varit och provat ut nya glasögon. Billigt blev det inte! 5700 kr. Det är hundra nystan för 57 kr. Men man får väl se det som så att utan glasögon kan jag inte sticka! Ser fram emot att få hämta ut dem och börja "se bra ut". Nu har jag ganska stora problem med synen i de gamla glasögonen.

torsdag 19 mars 2009

Sundsvall

Jag ska till Sundsvall en sväng till veckan. Är det någon som vet om de har nån fin garnaffär där? Jag tror att jag nån gång för många år sen var inne på stan en gång men jag har inget minne av hur där såg ut. Mottager tacksamt tips!

tisdag 17 mars 2009

Form och färg

Ni minns kanske min skål med små grå saker i?
De börjar ta form, nu kan man ana att det ska bli nåt!
Idag fick jag riktigt vårkänslor när vi var ute och gick. Det är strålande sol, plusgrader och helt underbart! Det blir nog vår här också såsmåningom! Det har varit sånt här väder fler dagar men jag har bara jobbat och jobbat och inte kunnat njuta av det!

söndag 15 mars 2009

Vårtecken


Det är så kul att få se vårtecken på bloggarna. Då inser man hur stora skillnaderna är i vårt avlånga land och man funderar också på varför man bor här! Har sett en del bilder på spirande snödroppar i rabatterna så igår tog jag en bild på min "söderrabatt" som är den det spirar först i. I hörnet vid knuten kan man ana stenfoten som är ganska hög och nån stans där under finns krokus och snödroppar!
Jag har skrivit in mig för en inbjudan till Ravelry och jag har väntat och väntat, det stod 4 dagar, och jag har väntat så nu efter som det känns två veckors väntan kollade jag och då stog det att jag skulle få inbjudan idag! Spännande!

fredag 13 mars 2009

Tant Kofta

Tant kofta lottar ut så fina blommor! Har du aldrig varit inne på tant koftas blogg? Då har du missat nåt! Den är så trevlig och hon gör så fina saker, mycke inspiration finns det där!

tisdag 10 mars 2009

För lite garn!

Jag har nu stickat upp första nystanet och oj så lite långt jag kom! Jag som alltid köper mycke garn så att det ska säkert räcka slog till med tre nystan, det är ju bara en smal sjal tänkte jag men det var bara att inse, tre nystan var förlite. Jag ringde garnaffären och ja, de hade kvar i samma färgbad så de har lagt av ett nystan till mig. Så nu kan jag sticka vidare. Jag provade att blöta och spänna ut för att se om det skulle gå att få nån fason på den, har aldrig använt mig av den kvaliten förut och det är lite "slidrigt" men det gick att få fason på det och nu syns också mönstret.
Ja det är ju också invigningsstickningen med min Symfoniwood-stickor och de är underbara att sticka med!

lördag 7 mars 2009

Sy ihop!

Varför är det så trist att syihop det man stickar? Jag får som säga till mig själv på skarpen: Nu tar du och syr ihop! Jag har börjat sy ihop babytröjan nu. Den är väl iochförsig inte värst, den har ju inte så långa sömmar! Men det är ju så mycke roligare att sticka!
Just nu så är det lite födelsedagsstickningar. Jag frågade N vad han vill ha i födelsedagspresent och det hade han ingen aning om så jag erbjöd honom en fritt vald stickning. Så nu stickar jag en svart Åremössa och sen ville han ha nya svarta lovikavantar.
Jag har upptäckt att jag klarar att sparka utan problem, jag har ett knä som trasslar så jag klarar en promenad på en halvtimme ungefär sen blir det problem men sparkningen går som bara hejsan! Men vi har kommit in i en mildare period och lite plusgrader mitt på dan så igår hade det kommit fram lite asfalt! Ve och fasa, mitt sparkarföre! Men jag hörde på vädret igår att vi hade mer snö att vänta, fast jag vet inte om det behövs, vi har ju redan så mycke.

torsdag 5 mars 2009

Färdiga halvvantar!

Nu har jag bilder på S långa halvvantar med ett flätmönster ur boken Vikingamönster i stickat.
När jag stickade dem märktes det tydligt att jag behöver nya glasögon. Sticka flätor i svart.... det märks att jag inte är 23 längre....... Trodde aldrig att jag skulle bli så gammal att jag skulle behöva både glasögon och bra ljus för att se! :) Men tack och lov finns ju glasögon och sen har jag en bra arbetslampa vid soffan. Men tyvärr är ju inte glasögon så billiga! Men de är guld värda! S blev då nöjd över dem!

onsdag 4 mars 2009

Paket!


Jag har fått mitt första hemlispaket! Och det var mycke i paketet! En sticktidning, jag som aldrig ägt en sticktidning!I den finns virkade kinesiska tecken som amigurumis. mitt tecken är också tiger! Sen en chokladkaka att knapra på. Och sist men inte minst tre nystan ECO baby-bomull och mönster på påskägg att virka. Inte nog med det, en ergonomisk virknål också att virka med! En sån har jag inte och det ska bli så spännande att prova! TACK du hemlige vän! Så överaksad och glad jag blev! Jag ska ge mig ut på nätet och se om jag hittar engelska virkförkortningar någonstans så jag kan virka ur tidningen. Sen fick jag små ledtrådar i det fina brevet om vem du är, jag får klura vidare på det! En sak är säkert, jag älskar paket!

tisdag 3 mars 2009

Hemlispaket!

Mitt första hemlispaket har anlänt men jag är på väg bort så jag visar vad jag fått imorgon. Till min hemlige vän: Jag bara ler när jag ser vad jag fått!

söndag 1 mars 2009

Allt nytt!

Allt är nytt, stickorna är Symphony-wood som jag aldrig provat än och mönstret är ur min nya bok Knitted lace of Estonia. Jag hade spanat in en smal scarf på nätet som jag hade tänkt sticka men ack så smal den var! Men så hade ju min nya bok kommit så jag bläddrade där och tog ett mönster som är på bara spetsen, la upp till lagom bredd och började sticka. Det är ett lövmönster men inte så lätt att se på den här bilden. Jag får lägga in en bild när jag kommit längre. Jag undrar lite över nu när jag skruvade ihop tråden med stickorna vad man ska ha den där lilla nyckeln till?
Sen finns en tävling på Galen i garn! Gå in och titta får de veta mer. Är visst stickor som pris.....